Historisk arkiv

73 mill. til demokratireformen i Den norske kirke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkeminister Trond Giske og Kirkerådet orienterte i dag om de økonomiske rammene for demokratireformen i Den norske kirke. Det foreslås en bevilgning på 73 mill. kroner til gjennomføring av de kirkelige valgene i 2009.

Fra venstre: Frank Grimstad, adm. dir i KA, kultur- og kirkeminister Trond Giske og direktør i Kirkerådet Jens-Petter Johnsen. Foto: Den norske kirke- Jeg er veldig godt fornøyd med de finansielle rammene for reformen som nå legges, sier Giske. Dette legger grunnlaget for en god gjennomføring av den viktige demokratireformen.

- Jeg er også tilfreds med at Kirkemøtets valgopplegg innebærer reelle valgalternativer, økt bruk av direkte valg og samtidighet med andre offentlige valg. Nå har kirken ansvar for den praktiske forberedelsen og gjennomføringen av valgene, og jeg har tillit til at valgene i 2009 vil bidra til å styrke demokratiet i kirken og videreføre en åpen og inkluderende folkekirke, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Fredag 6. februar vil det bli lagt fram forslag om endring i kirkeloven og forslag om tilleggsbevilgning til gjennomføring av reformen i 2009. Midlene fordeles på lokale, regionale og sentrale tiltak. Det foreslås blant annet at det skal sendes ut valgkort og informasjon om valget til alle stemmeberettigede kirkemedlemmer.

Forliket om stat og kirke som ble inngått mellom de politiske partiene på Stortinget 10. april 2008, forutsetter at det skal gjennomføres en demokratireform i Den norske kirke.