Historisk arkiv

Dyrehelse: Erfaringer fra kriseøvelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyrehelse: Mattilsynet gjennomførte i 2005 to store kriseøvelser, en på tema kugalskap og en på tema munn- og klauvsjuke. I tillegg har Mattilsynet oppsummert sine erfaringer fra kadmiumsaken. Nå foreligger evalueringsrapportene.

Dyrehelse: Erfaringer fra kriseøvelser

Dyrehelse: Mattilsynet gjennomførte i 2005 to store kriseøvelser, en på tema kugalskap og en på tema munn- og klauvsjuke. I tillegg har Mattilsynet oppsummert sine erfaringer fra kadmiumsaken, der det ble funnet for store mengder kadmium i dyrefôr. Nå foreligger evalueringsrapportene.

Kadmiumsaken avdekket at det er behov for å oppdatere den faglige bekjempelsesplan på fôrvareområdet og varslingslister, samt å gjøre alert-meldinger lettere tilgjengelig for bransjen.

Øvelse Mad-Q (kugalskap) avdekket et behov for bedre samkjøring mellom dyrehelse- og folkehelseforvaltningen, samt bransjen, som vil følges opp.

Øvelse Phest (felles nordisk øvelse i munn- og klovsyke) avdekket et behov for å ytterligere detaljere og systematisere bekjempelsesplanen og en avklart avtale om vaksine med EU-kommisjonen.

Dyrehelse: Mattilsynet gjennomførte i 2005 to store kriseøvelser, en på tema kugalskap og en på tema munn- og klauvsjuke. Nå foreligger evalueringsrapportene.