Historisk arkiv

Dyrevelferd: Internetthøring om forsøksdyr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyrevelferd: I kjølvannet av Europarådets revisjon av forsøksdyrkonvensjonen, og som ledd i en revisjon av EUs eget regelverk knyttet til forsøksdyr, har Kommisjonen lansert en internetthøring om velferd for forsøksdyr.

Dyrevelferd: Internetthøring om forsøksdyr

Dyrevelferd: I kjølvannet av Europarådets nylige revisjon av forsøksdyrkonvensjonen, og som ledd i en revisjon av EUs eget regelverk knyttet til forsøksdyr, lanserte Kommisjonen 16.06. i år en internetthøring om velferd for forsøksdyr. Både myndigheter, fagfolk og privatpersoner er velkomne til å bidra med synspunkter. Høringen avsluttes 18.08.

Europarådet vedtok midt i juni en revisjon av vedlegg A til forsøksdyrkonvensjonen. Samme dag lanserte EU-kommisjonen en internetthøring om velferd for forsøksdyr. Resultatene fra høringen tenkes brukt som bakgrunnsmateriale ved den planlagte revisjonen av EUs regelverk på området.

Åpenhet om metodene
Direktivet om velferd for forsøksdyr, som ble vedtatt i 1986, er nå modent for oppdatering. Nye metoder for bruk av dyr krever oppdatert regelverk. Målet med revisjonen er å oppnå harmonisert og kontrollert bruk av forsøksdyr, med fokus på dyrenes velferd og åpenhet om metodene som brukes i medlemslandene.

Publikum og eksperter
Høringen skal gi Kommisjonen en pekepinn om publikums syn på bruk av dyr i forsøk, og hvordan dyrenes velferd kan forbedres. I tillegg skal den gi fagfolk og myndigheter en mulighet til å gi sine synspunkter vedrørende den forestående revisjonen av gjeldende regelverk. Høringen består derfor av to deler; en som henvender seg til publikum, og en som henvender seg til eksperter innen blant annet dyrevelferd, dyreforsøk, biologi, medisin, farmakologi, lovgivning og økonomiske interesser knyttet til disse områdene.

Dyrevelferd: EU- kommisjonen har nylig lansert en internetthøring om velferd for forsøksdyr.


26.06.06