Historisk arkiv

FAO: Plantegenetiske ressurser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

FAO: Alle landene som har undertegnet den internasjonal traktaten om plantegenetiske ressurser møtes for første gang i Madrid fra 12.-16.06.

FAO: Plantegenetiske ressurser

FAO: Korn. Foto: Mikkel Østergaard; SamfotoFAO: Alle landene som har undertegnet den internasjonal traktaten om plantegenetiske ressurser møtes for første gang i Madrid fra 12.-16.06. Traktaten har som formål å sikre bevaring og fortsatt åpen tilgang til plantegenetiske ressurser som er viktige for verdens matforsyning.

Avgjørende for fremtiden
Den internasjonale traktaten ble vedtatt av FAO konferansen i 2001, og trådte i kraft 29.06.04. Norge undertegnet traktaten i 2004. Traktaten er en viktig milepæl i arbeidet for bærekraftig landbruk, global matvaresikkerhet og gjennomføringen av FNs Konvensjonen om biologisk mangfold innen landbrukssektoren. Møtet som nå skal være i Madrid vil være avgjørende for traktatens fremtid. De 100 landene som hittil har undertegnet avtalen skal bla diskutere prosedyrer for iverksetting av avtalen, strategier for finansiering og tilgangen til plantegenetiske ressurser og fordelingen av goder som har utspring i bruken av dem.

Fra Landbruks- og matdepartementet deltar politisk rådgiver Sigrid Hjørnegård på møtet i Madrid.

FAO: De 100 landene som har undertegnet den internasjonal traktaten om plantegenetiske ressurser møtes for første gang i Madrid fra 12.-16.06.


08.06.06