Historisk arkiv

Fugleinfluensa: Lav sannsynlighet for smitte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Fugleinfluensa: Sannsynligheten for at sykdomsfremkallende fugleinfluensa skal komme til Norge via trekkfugler våren 2006 vurderes som lav. Dette slår Veterinær-instituttet fast i en risikovurdering de har laget på oppdrag for Mattilsynet.

Fugleinfluensa: Lav sannsynlighet for smitte

Fugleinfluensa: Sannsynligheten for at høypatogen (sykdomsfremkallende) fugleinfluensa H5N1 skal komme til Norge via vårtrekket 2006 vurderes som lav pga det lave antallet trekkfugler som kommer til Norge fra områder med pågående utbrudd av høypatogen fugleinfluensa. Dette slår Veterinærinstituttet fast i en risikovurdering de har laget på oppdrag for Mattilsynet.
 

Hovedtrekkruter
Sannsynligheten for smitteintroduksjon til Norge vil øke dersom det opptrer sykdomsutbrudd i nye områder, spesielt i Vest-Afrika eller Vest-Europa. Vestlige deler av Afrika er en del av vår hovedtrekkrute, og overvintringsområde for et betydelig antall arter som hekker i Norge.

Fugleinfluensa: Veterinærinstituttet har gjennomført en risikovurdering, og slår fast at sannsynligheten for at høypatogen fugleinfluensa skal komme til Norge via trekkfugler våren 2006 er lav.