Historisk arkiv

Fugleinfluensa: Norge godt forberedt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Fugleinfluensa: Veterinærinstituttet melder om økt risiko for smitte til villfugl på bakgrunn av at fugle-influensaen er funnet i flere land i Europa. Norge er godt forberedt og har beredskapsplanene klare, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Fugleinfluensa: Norge godt forberedt

Fugleinfluensa: Veterinærinstituttet melder om økt risiko for smitte til villfugl på bakgrunn av at fugleinfluensaen er funnet i flere land i Europa de siste dagene, sist på den tyske øya Rugen i Østersjøen. Norge er godt forberedt og har beredskapsplanene klare, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.
 

Forbud mot utegående høns
Mattilsynet styrker nå overvåkingen og de forebyggende tiltakene mot fugleinfluensa. Blant annet iverksettes forbud mot utegående fjørfe i geografisk avgrensede områder på Østlandet og i Rogaland.

- Hvis det skulle bryte ut smitte i Norge er vi godt forberedt, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. Han viser til Mattilsynet som da vil iverksette bekjempelse i tråd med sine beredskapsplaner.

Styrkingen av det forebyggende arbeidet gjøres i nært samarbeid med fjørfenæringen. Det er også tett kontakt mellom dyrehelsemyndigheter og folkehelsesiden.