Historisk arkiv

Grüne Woche: Matkultur trekker turister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: En forbruker-undersøkelse gjennomført i Tyskland nylig viser at for over 70 prosent av tyskerne er lokal mat og matkultur et viktig kriterium for valg av feriemål. Undersøkelser gjennomført i januar 2005 viste at tyskerne kjenner til norsk fisk og laks, men vet svært lite om norsk mat forøvrig.

Grüne Woche: Matkultur trekker turister

Grüne Woche: En forbrukerundersøkelse gjennomført i Tyskland nylig viser at for over 70 prosent av tyskerne er lokal mat og matkultur et viktig kriterium for valg av feriemål. Undersøkelser gjennomført i januar 2005 viste at tyskerne kjenner til norsk fisk og laks, men vet svært lite om norsk mat forøvrig.

 


Landbruks- og matdepartementet står bak den norske standen på Grüne Woche i Berlin fra 13. - 22. januar 2006. Deltakelsen gjennomføres i nært samarbeid med Innovasjon Norge og Den norske ambassaden i Berlin.18 norske utstillere med mat og reiselivsprodukter sammen med noen av våre beste kokker skal markedsføre Norge. Målet er å sette fokus på samspillet mellom mat og reiseliv. For å få bedre kunnskap om dette samspillet i det tyske marked har Innovasjon Norge gjennomført denne forbrukerundersøkelsen. Selve undersøkelsen er foretatt av selskapet Aniara som arbeider med markedsanalyser for reiselivet.

Grüne Woche: Prekestolen ved Lysefjorden. Foto: Casper Tybjerg
Grüne Woche: Prekestolen ved Lysefjorden i Rogaland.
Foto: Casper Tyberg