Historisk arkiv

Grüne Woche: Mer lokal mat hos DNT

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: Den Norske Turistforening (DNT) har stor suksess med å tilby mat laget på lokale råvarer på utvalgte turisthytter. Nå satser DNT på å utvide tilbudet, og deltar i år for første gang på Grüne Woche i Berlin.

Grüne Woche: Mer lokal mat hos DNT

Grüne Woche: Den Norske Turistforening (DNT) har stor suksess med å tilby mat laget på lokale råvarer på utvalgte turisthytter. Nå satser DNT på å utvide tilbudet, og deltar i år for første gang på Grüne Woche i Berlin.
 

Matopplevelser
Satsingen på lokal mat på DNTs hytter startet opp i samarbeid med Landbruks- og mat departementet i 2003. Sist sommer kunne 15 turisthytter tilby lokale spesialiteter og mat laget på råvarer fra området. Prosjektet ”Lokal mat og matkultur” får nå støtte av Innovasjon Norge til fem nye år. - Maten er en viktig del av opplevelsen på våre hytter. Våre gjester kommer sultne til bords etter en lang dag ute på tur. Det setter en ekstra spiss på måltidet å vite at råvarene kommer fra nettopp denne fjellregionen, sier fungerende generalsekretær i DNT, Anne Mari Aamelfot Hjelle. Hytter i Jotunheimen, Breheimen, Hardangervidda, Skarvheimen, Trollheimen og Femundsmarka deltar i prosjektet.

DNT på Grüne Woche
DNT og satsingen på lokale matspesialiteter er profilert på Norges stand på Grüne Woche i Berlin. På årets norske stand er koblingen mellom mat og reiseliv understreket langt tydeligere enn før. En undersøkelse gjennomført i Tyskland, på oppdrag fra Innovasjon Norge, nylig viser at for over 70 prosent av tyskerne er lokal mat og matkultur et viktig kriterium for valg av feriemål.

Næringsutvikling i bygdene
Aamelfot Hjelle understreker også at DNTs satsing handler om mer enn god mat for smakens skyld. DNT har i mange sammenhenger understreket den klare sammenhengen mellom sunne fjell og levende bygder. Målsetningen har vært å få til et bredt samarbeid med lokale landbruksprodusenter og utvalgte betjente hytter i ulike fjellområder. Et slikt samarbeid med lokale leverandører kan også bidra til å styrke næringsutviklingen i bygdene. Dessuten ønsker DNT å beholde dyrene på beitet.

Norges profilering
Den norske deltagelsen på Grüne Woche er et viktig bidrag i å teste og utvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter gjennom en generell Norges-profilering og mer spesifikk produktmarkedsføring

Temaet for årets norske stand er opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv. Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 600.000 besøkende, ca 1700 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.

Internationale Grüne Woche, 13.01. - 22.01.2006.
Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin.