Historisk arkiv

Grüne Woche: Unike mattradisjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: - Norge har unike mattradisjoner og vi må tørre å vise hva vi har å by på, sa landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen, da han åpnet den norske standen i dag.

Grüne Woche: Unike mattradisjoner

Grüne Woche: - Norge har unike mattradisjoner og vi må tørre å vise hva vi har å by på, sa landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. Foran flere hundre tilskuere, hovedsakelig norske deltagere klippet han over snoren og åpnet dermed den norske standen på en av verdens tørste mat- og forbrukermesser i Berlin - Internationale Grüne Woche.
 

Kobler mat og reiseliv
En undersøkelse som Innovasjon Norge har gjennomført i Tyskland viser at tyskere som skal til Norge, legger stor vekt på norsk natur, men maten har minimal betydning. - Derfor legger vi denne gangen mye større vekt på koblingen mellom mat og reiseliv, sier Riis-Johansen. - Vi har mange tyske turister, men vi kan få langt flere hvis vi også lykkes med å selge oss som en matnasjon.

Stor oppmerksomhet
Internasjonal presse viser stor interesse for Norges deltagele på Grüne Woche. Det var stor oppmerksomhet da den tyske landbruksministeren Horst Seehofer besøkte den norske standen og hvor Terje Riis-Johansen serverte norsk reinsdyr med rosenkål og rømme.

Grüne Woche
Norge deltar i år for 19. gang på Internationale Grüne Woche, Berlin. Landbruks- og matdepartementet i Norge står bak deltakelsen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som viktige samarbeidspartnere.

Temaet for årets norske stand er opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv. Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 600.000 besøkende, ca 1700 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.

Internationale Grüne Woche, 13.01. - 22.01.2006.
Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Tysk og norsk landbruksminister smaker på reinkjøtt. Foto: Arne Rød
Grüne Woche: Den tyske landbruksministeren Horst Seehofer fikk servert norsk reinsdyr da han besøke den norske standen på Grüne Woche. Foto: Arne Rød

Fra åpningen av den norske standen. Foto: Arne Rød
Grüne Woche: Fra åpningen av den norske standen på Grüne Woche fredag 13. januar.
Foto: Arne Rød

Internationale Grüne Woche, 13.01. - 22.01.2006.
Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin