Historisk arkiv

Jordbruk: Forskrift om seter og tilleggsjord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Landbruks- og mat-departementet har sendt ut på høring et utkast til endringer i forskrift om seter og tilleggsjord. Høringsfristen er satt til 01.11.06.

Jordbruk: Forskrift om seter og tilleggsjord

Jordbruk: Landbruks- og matdepartementet har sendt ut på høring et utkast til endringer i forskrift om seter og tilleggsjord m.m. i statsallmenningene av 22.06.84.

Forskriften er sendt ut sammen med et utkast til rundskriv med retningslinjer om hvordan forskriften bør praktiseres. Departementet mener bl.a. at det bør lempes på vilkårene for utvisning av seter, slik at det ikke lenger skal være et krav om melkeproduksjon. Det bør også bli enklere og bygge om eller ominnrede bygning på seter som det ikke lenger er behov for til seterformål. Høringsfristen er satt til 01.11.06.

Endringsforslagene og kommentarene bygger i det alt vesentlige på en innstilling fra en arbeidsgruppe bestående av medlemmer fra Norges Fjellstyresamband, Statskog SF og Statens landbruksforvaltning. Gruppens mandat var bl.a. å foreslå et regelverk som bedre legger til rette for en kombinasjon av jordbruksmessig og småskala turistmessig utnytting av setrene i statsallmenningene. Departementet ba også om en vurdering av reglene for ombygging og omdisponering av bygning på seter i de tilfellene der det ikke er aktuelt med utvidet næringsmessig utnytting.

Jordbruk: Landbruks- og matdepartementet har sendt ut på høring et utkast til endringer i forskrift om seter og tilleggsjord.


09.06.06