Historisk arkiv

Jordskifterettene til Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordskifterettene: Fra 01.01.2006 ble det administrative ansvaret for jordskifterettene flyttet fra Landbruks- og matdepartementet til Domstoladministrasjonen i Trondheim. I dag blir dette markert i nye lokaler.

Jordskifterettene til Trondheim

Jordskifterettene: Fra 01.01.2006 ble det administrative ansvaret for jordskifterettene flyttet fra Landbruks- og matdepartementet til Domstoladministrasjonen i Trondheim. I dag blir dette markert i nye lokaler, og blant de inviterte gjestene var departementsråd Per Harald Grue.
 

Jordskiftelovgivningen
Helt siden etableringen av utskiftningsvesenet i 1859, har jordskifterettene - med vekslende navn - vært knyttet til det departementet som har hatt landbruk som fag og politikkområde. Da Landsbruksdepartementet ble opprettet i 1900 fulgte administrasjonen av jordskifterettene med. Men nå er det altså slutt, og dette har i dag vært gjenstand for en offisiell markering i Domstol-administrasjonens (DA) nye lokaler i Trondheim. Departementsråd Per Harald Grue i Landbruks- og mat-departementet var blant de inviterte gjestene. Han ønsket Domstol-administrasjonen lykke til med administrasjonen av jordskifterettene. Samtidig benyttet han anledningen til å si at Landbruks- og matdepartementet ser fram til et godt samarbeid med DA i tiden framover når det gjelder jordskiftelovgivningen, som fortsatt skal høre til under departementet.

 

Jordskifterettene: Departementsråd Per Harald Grue Foto: Torbjørn Tandberg
Jordskifterettene
: Departementsråd Per Harald Grue.
Foto: Torbjørn Tandberg