Historisk arkiv

Landbruk: Fra istiden til 2006!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Norsk landbruk står i disse dager i sentrum for 200 landbruksjournalister fra hele verden som nå er samlet på den internasjonale landbruksjournalist-kongressen på Hamar.

Landbruk: Fra istiden til 2006!

Landbruk: Norsk landbruk står i disse dager i sentrum for 200 landbruksjournalister fra hele verden som nå er samlet på den internasjonale landbruksjournalistkongressen på Hamar.

- Målet med seminaret er å gi kongressdelegatene et overblikk og en innføring i norsk landbruk og norsk landbrukspolitikk, sa departementsråd i Landbruks- og matdepartementet Per Harald Grue til bl.a. australsk radio og engelske BBC. Grue var sammen med Kirsten Indgjerd Verdal vertskap og programleder for seminaret.

- I tillegg har det vært viktig for oss å presentere både suksesshistorier fra det norske landbruket, men også være åpne på hvilke utfordringer næringen vil møte i tiden fremover, sier Grue.

At Norge er i tet når det gjelder kvalitetsarbeid i det tradisjonelle jordbruket, og at norske miljøer er verdensledende når det gjelder genetikk- og avlsarbeid, er nytt og overraskende for mange utenlandske journalister og vakte stor interesse blant delegatene.

I tillegg til å presentere historien og bredden, omhandlet foredragene temaer som det norske kulturlandskapet, trygg mat og norsk matforvaltning samt flere innlegg om innovasjon og samvirke i norsk landbruk.


14.08.06