Historisk arkiv

Landbruk: Nye turer fra dal til fjell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Den Norske Turistforenings tilbud i fjellet kobles nå sammen med gårdsturisme, lokal kultur og historie i det nye turalternativet "Fra Dal til Fjell".

Landbruk: Nye turer fra dal til fjell

Landbruk: Den Norske Turistforenings (DNT) tilbud i fjellet kobles nå sammen med gårdsturisme, lokal kultur og historie i det nye turalternativet "Fra Dal til Fjell".
 

Bondegårdsromantikk
I sommer tilbyr DNT fem ulike spesialturer som starter på fjellet og ender på en av de tradisjonsrike gårdene i Gudbrandsdalen. Turene kombinerer natur og kultur og er skreddersydd for forskjellige målgrupper. Småbarnsfamilier kan oppleve Besseggen og seterlivet, med stell av dyr og ysting. Voksne kan velge bondegårdsromantikk i Peer Gynts rike, ispedd rafting, tradisjonell rømmegrøt og et dykk i vinkjelleren.

Levende landbruk
Turtilbudet "Fra Dal til Fjell" er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, Norges Bondelag, Kulturgardar i Gudbrandsdalen og Innovasjon Norge. Et levende landbruk og lokalsamfunn rundt fjellområdene er en forutsetning for rike friluftsopplevelser, sier samarbeidspartene. De håper pilotprosjektet kan synliggjøre viktigheten av samarbeid mellom by og land - mellom friluftsliv og landbruk.

Lokal mat og matkultur
DNT har samarbeidet med Landbruks- og matdepartementet siden 2003 om å tilby lokal mat på DNTs hytter. Sist sommer kunne 15 turisthytter tilby lokale spesialiteter og mat laget på råvarer fra nærområdet. Prosjektet ”Lokal mat og matkultur” får nå støtte av Innovasjon Norge til fem nye år.

 

Landbruk: Spekemat. Foto: Tom Haga.
Landbruk
: Maten er en viktig del av opplevelsen på DNTs hytter. Det setter en ekstra spiss på måltidet å vite at råvarene kommer fra nettopp denne fjellregionen hvor man har turopplevelsen.
Foto: Tom Haga.

Landbruk: DNT lanserer et nytt turtilbud som kobler gårdsturisme, lokal kultur og historie.