Historisk arkiv

Landbruk: Nytt kunnskapssenter for norsk natur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: 01.07. etableres Norsk institutt for skog og landskap. Etableringen skjer ved at Norsk institutt for skogforsking og Norsk institutt for jord- og skogkartlegging blir slått sammen.

Landbruk: Nytt kunnskapssenter for norsk natur

Landbruk: 01.07. etableres Norsk institutt for skog og landskap. Etableringen skjer ved at Norsk institutt for skogforsking (Skogforsk) og Norsk institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS) blir slått sammen. Den offisielle åpningen foretas av departementsråd Per Harald Grue i Landbruks- og matdepartementet torsdag 29.06. kl. 12.00 på Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås.

Sterk nasjonal kompetanse
- Nå får vi en ny kunnskapsorganisasjon for arealresurser innen områdene skog, jord, landskap og utmark. Både Skogforsk og NIJOS er sterke nasjonale kompetansemiljø og de vil utfylle hverandre godt. Den samlete naturfaglige og teknologiske kompetansen ved de to institusjonene er et sterkt fundament for utvikling av en ny og robust kunnskapsinstitusjon, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Norsk institutt for skog og landskap skal ligge i Ås kommune, Akershus. Instituttet har også regionkontorer i Bergen, Steinkjer og Målselv. Instituttet vil være et forvaltningsorgan med særskilt fullmakt under Landbruks- og matdepartementet.

Per Harald Grue. Foto: Torbjørn Tandberg
Landbruk: Departementsråd i Landbruks- og matdepartementet, Per Harald Grue åpnet i dag det nye kunnskapssenteret - Norsk institutt for skog og landskap - på Ås i dag.
Foto: Torbjørn Tandberg

Senter for genressurser
Fra samme dato blir det etablert et nytt senter for genressurser innen landbruket for husdyr, kulturplanter og skogstrær. Senteret skal ta vare på og arbeide for bærekraftig bruk av genetiske ressurser.

Senteret vil være knyttet til og være en del av Norsk institutt for skog og landskap. Med dette blir den faglige kompetansen i de nåværende sekretariatene for genressursutvalgene for husdyr, kulturplanter og skogstrær nå samlet til en mer slagkraftig enhet.

Landbruk: 01.07. etableres et nytt kunnskapssenter - Norsk institutt for skog og landskap.