Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Kåring av beste spisested langs veien vil skje på Mat- og reiselivskonferansen på Geilo 18. - 20. oktober.

Mat: Ganefart 2006

 

Mat: Kåring av beste spisested langs veien vil skje på Mat- og reiselivskonferansen på Geilo 18. - 20. oktober.

For den som vil bruke litt mer tid, og kanskje kjøre en liten omvei finnes det mange gode og spennende spisesteder langs veiene i Norge. Gjennom Ganefart 2006 vil vi løfte noen av disse mer fram i lyset, og inspirere flere til å satse på mat med kvalitet og særpreg, sier Riis-Johansen, som er opptatt av de mulighetene dette gir for økt verdiskaping og nye arbeidsplasser i distriktene.


Mat: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen,
Foto Torbjørn Tandberg

Over 100 kandidater
Gjennom sommeren har det blitt kåret over 100 kandidater som er med i konkurransen Ganefart 2006. NRK Reiseradioen har ukentlig testet et spisested, og oppfordret lytterne til å foreslå kandidater. Konkurransen skal kåre beste spisested langs veien. Det blir lagt vekt på steder som bruker lokal mattradisjon og råvarer, og som har et trivelig vertskap. - Kort sagt et sted som gir en spesiell matopplevelse og som frister til gjenvisitt. Spisestedet kan ikke ligge i en stor by, og det må være åpent for alle som spontant vil ta en matbit.

Det er to klasser:

  • Årets beste spisested langs veien
  • Årets beste spisested langs veien med utviklingsplaner (Innovasjonspris)

I hver klasse skal det kåres vinnere i 8 regioner, før de nasjonale vinnerne blir kåret på Mat og reiselivskonferansen. De nasjonale vinnerne får en premie på kr. 50.000 fra Innovasjon Norge.

På Matfestivalen i Ålesund ble de første regionale vinnerne kåret. For regionen Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene vant Petrines Gjestegiveri klassen for beste spisested, mens SANS Bergmansskroa fikk Innovasjonsprisen.

I de øvrige regionene er juryarbeidet i gang og det tas sikte på å kåre de regionale vinnerne innen utgangen av september.

Konkurransen administreres av Norges Bygdekvinnelag. Innovasjon Norge, NHO reiseliv, Norsk Bygdeturisme og Gardsmat og Landbruks- og matdepartementet er samarbeidspartnere.

Mat: Kåring av beste spisested langs veien vil skje på Mat- og reiselivskonferansen på Geilo 18. -20. oktober.