Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: BIOS Cafe på Storslett i Troms får prisen for beste spisested langs veien. SANS Bergmannskroa, Løkken i Sør-Trøndelag får innovasjonsprisen.

Mat: Ganefart 2006

 
Mat
: BIOS Cafe på Storslett i Troms får prisen for beste spisested langs veien. SANS Bergmannskroa, Løkken i Sør-Trøndelag får innovasjonsprisen. Landbruksminister Terje Riis-Johansen deler ut prisene på kr. 50.000 i dag. Det foregår på konferansen Mat og reiseliv 2006 på Geilo. Jane Johansen tar imot prisen på vegne av BIOS Cafe, mens Stein Dyrseth er prismottaker for SANS Bergmannskroa.

- Ganefart 2006 har vært en større suksess enn jeg hadde trodd i utgangspunktet. Folk har nominert spisesteder i hele landet, enten vi sms eller via nettet. 120 spisesteder har meldt seg på konkurransen, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. - Vi har også fått innspill om at folk har vanskeligheter med å finne de gode spisestedene som serverer norsk mat, fordi de ikke har en oversikt. Dette vil jeg gjøre noe med, sier Riis-Johansen.

 

120 kandidater
Gjennom sommeren har det blitt kåret 120 kandidater som har vært med i konkurransen Ganefart 2006. Konkurransen har hatt som mål å kåre beste spisested langs veien. Det blir lagt vekt på steder som bruker lokal mattradisjon og råvarer, og som har et trivelig vertskap. - Kort sagt et sted som gir en spesiell matopplevelse og som frister til gjenvisitt. Spisestedet kan ikke ligge i en stor by, og det må være åpent for alle som spontant vil ta en matbit. Det har vært to klasser:

  • Årets beste spisested langs veien
  • Årets beste spisested langs veien med utviklingsplaner

NRK Reiseradioen har ukentlig testet et spisested, og oppfordret lytterne til å foreslå kandidater.

Konkurransen har blitt administrert av Norges Bygdekvinnelag. Innovasjon Norge, NHO reiseliv, Norsk Bygdeturisme og Gardsmat og Landbruks- og matdepartementet er samarbeidspartnere.

Mat: BIOS Cafe på Storslett i Troms får prisen for beste spisested langs veien. SANS Bergmannskroa, Løkken i Sør-Trøndelag får innovasjonsprisen.