Historisk arkiv

Mat: Ny ESA-rapport

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: ESA, EFTAs overvåkingsorgan, har gjennomført en omfattende inspeksjon hos næringsmiddelvirksomheter og av importkontroll i Norge. Hensikten har vært å vurdere i hvilken grad kravene i hygiene- og kontrollregelverket er etterkommet av Mattilsynet. Generelt var ESA fornøyd med det de observerte.

Mat: Ny ESA-rapport

Mat: ESA, EFTAs overvåkingsorgan, har gjennomført en omfattende inspeksjon hos næringsmiddelvirksomheter og av importkontroll i Norge. Hensikten har vært å vurdere i hvilken grad kravene i hygiene- og kontrollregelverket er etterkommet av Mattilsynet. Generelt var ESA fornøyd med det de observerte, men påpeker behov for forbedringer i Mattilsynet.

Bedre rutiner
ESA etterlyste en enhetlig bruk av virkemidler og bedre rutiner og systemer for blant annet kommunikasjon med Tollvesenet i forbindelse med import av næringsmidler. I tillegg ble det påpekt behov for intern opplæring i Mattilsynet og informasjon til bransjen når det gjelder kravet om bruk av kritiske kontrollpunkter, HACCP.

Mat: ESA, EFTAs overvåkingsorgan, har gjennomført en omfattende inspeksjon hos næringsmiddelvirksomheter og av importkontroll i Norge.