Historisk arkiv

Mat: Stor matglede i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Matstreif ble gjennomført med stor interesse fra Oslos befolkning og tilreisende sist helg. Et sted mellom 60.000 og 80.000 mennesker deltok på Matstreif på Karl Johan og Universitetsplassen.

Mat: Stor matglede i Oslo

Mat: Matstreif ble gjennomført med stor interesse fra Oslos befolkning og tilreisende sist helg. Et sted mellom 60.000 og 80.000 mennesker deltok på Matstreif på Karl Johan og Universitetsplassen

Oslo trenger en matfestival
- Arrangementet viser at norsk landbruk har mange kvaliteter og mye spennende smaker å by på som er mangelvare i de fleste butikker. Oslo trenger en slik Matfestival. Vi håper at dette arrangementet viser seg å ha livets rett. Det skal i hvert fall ikke stå på Oslo, sa ordfører Per Ditlev-Simonsen under åpningen på lørdag.

Økt verdiskaping
- Her har vi en ypperlig presentasjon av mye av Mat-Norge og ikke minst mange små bedrifter fra bygde-Norge. Vi tror at arrangement som dette bidrar til å øke verdiskapingen i landbruket. Den direkte kontakten vi får mellom forbrukere og produsenter i slike arrangement er avgjørende for videreutvikling av næringen og bygging av tillitt, understreket politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet Sigrid Hjørnegård ved åpningen.

Innovasjon Norge er arrangør av Matstreif som med dette arrangementet fester grepet som Oslos Matfestival.

Mat: Mellom 60.000 og 80.000 mennesker deltok på Matstreif på Karl Johan og Universitetsplasseni Oslo sist helg.