Historisk arkiv

Næringsutvikling: Norske matspesialiteter på Rica

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Rica-hotellene satser målbevisst på lokal mat. - Vi vil bygge opp et bilde av de rene, friske og genuine råvarene som finnes i nærmiljøet, sier Ricas sjefsgourmet Mikael Forselius.

Næringsutvikling: Norske matspesialiteter på Rica hotels

Næringsutvikling: Rica-hotellene satser målbevisst på lokal mat. - Vi vil bygge opp et bilde av de rene, friske og genuine råvarene som finnes i nærmiljøet, sier Ricas sjefsgourmet Mikael Forselius. Rica vil bidra til å øke omsetning av norske matspesialiteter og lokal mat. Landbruks- og matdepartementet har gjennom Innovasjon Norge og Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon bevilget to millioner kr. til prosjektet.

Lokal mat på menyen
Prosjektet ”Lokal mat på menyen” har som overordnet målsetting å bidra til økt omsetning av norske matspesialiteter og lokal mat. Gjennom økt bruk av produktene skal Rica hotellene videreutvikle en tydelig norsk matfaglig plattform og fremheve det særpregede norske innenfor gastronomien. Rica vil bla. satse på en egen logo for å synliggjøre de norske spesialitetene på de sju hotellene som deltar.

Matprodusentene må med
- Matkultur er et viktig virkemiddel for å øke verdiskapinga for små matprodusenter og for reiselivet. Prosjektet Rica har satt i gang er en spennende satsing, og siden Landbruks- og matdepartementet støtter prosjektet vil jeg understreke at satsinga må skje i samspill med matprodusentene.

Høyere kvalitet
Kunnskap fra prosjektet skal kunne videreformidles til andre mat- og reiselivsaktører. På den måten vil satsingen bidra til å heve kvaliteten på norske reiselivsprodukter generelt, og til å utvikle markeder og produkter for småskalaprodusenter i distriktene.

Næringsutvikling: Rica-hotellene satser på lokal mat og norske matspesialiteter. Landbruks- og matdepartementet har gjennom Innovasjon Norge og Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon bevilget to millioner kr. til prosjektet.