Historisk arkiv

Næringsutvikling: Styrker Inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Det satses ytterligere på ”Inn på tunet” - landbrukets helse- og omsorgstjenester. To millioner kroner av de sentrale BU-midlene går til ulike omsorgstilbud.

Næringsutvikling: Styrker Inn på tunet

Næringsutvikling: I årets jordbruksavtale har staten og Norges Bondelag blitt enige om å styrke arbeidet med å etablere gode ”Inn på tunet” - tilbud på norske gårdsbruk.

Suksess med grønn omsorg
- ”Inn på tunet” er en type grønne tjenester som betyr mye for svært mange. Nå legger vi til rette for enda et bedre tilbud, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

- En rekke bønder har utviklet et meget bra omsorgstilbud og har hatt stor suksess med sin ”Grønne omsorg”. Også tilbud der gården brukes som pedagogisk ressurs i utdanningssystemet er det gode erfaringer å vise til, sier statsråden.

Øremerker to millioner
Som et resultat av jordbruksoppgjøret vil Innovasjon Norge sin faglige møtearena for ”Inn på tunet” få i oppdrag å utarbeide en nasjonal handlingsplan og forslag til nasjonale tiltak for ”Inn på tunet”. Arbeidet skal legges fram innen 01.01.07, og godkjennes av avtalepartene. Det øremerkes også to millioner kroner av de sentrale BU-midlene til ”Inn på tunet” i 2007.

Næringsutvikling: Staten og Norges Bondelag er enige om å styrke arbeidet med å etablere gode ”Inn på tunet” - tilbud på norske gårdsbruk.


23.05.06