Historisk arkiv

Økologisk korndyrking

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Interreg-prosjektet "Økologisk korndyrking i Nordens grønne belte" ble nylig avsluttet etter å ha pågått i tre år. På norsk side har prosjektet gitt svært positive resultater.

Økologisk korndyrking

Økologisk: Interreg-prosjektet "Økologisk korndyrking i Nordens grønne belte" ble nylig avsluttet etter å ha pågått i tre år.

Prosjektet har vært et samarbeid mellom Bioforsk Midt-Norge, Trøndelag Forøsksring, Trøndelag landbruksrådgiving og Länsstyrelsen i Jämtland og Sveriges Lantbruksuniversitet. Bakgrunnen for prosjektet er svenske og norske myndigheters målsetning om økt økologisk landbruksproduksjon.
 

På norsk side har prosjektet gitt svært positive resultater. For noen år siden hadde man for liten tilgangen på økologisk dyrket korn i Trøndelag. Noe som fungerte som en begrensende faktor for økologisk melkeproduksjon. I dag er imidlertid tilbudet større en etterspørselen.

Økologisk mål
Det er et mål at 15 prosent av det totale jordbruksarealet i Norge skal dyrkes økologisk innen 2015

Økologisk: Interreg-prosjektet "Økologisk korndyrking i Nordens grønne belte" er avsluttet.

Økologisk: Korn. Foto: Jørn Areklett Omre, Samfoto
Økologisk
: De to Trøndelags-fylkene har om lag 15 % av all korndyrkinga i Norge. Mye av korndyrkinga i Trøndelag foregår på gårder som også har husdyr, og dermed har de direkte tilgang til naturgjødsel.
Foto: Jørn Areklett Omre, Samfoto