Historisk arkiv

Reiseliv: Fra fjell til dal i sommer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reiseliv: Den Norske Turistforening, Norges Bondelag, organisasjonen Kulturgardar i Gudbrandsdalen og Innovasjon Norge samarbeider i sommer om prosjektet Fra dal til fjell.

Reiseliv: Fra fjell til dal i sommer

Reiseliv: Den Norske Turistforening (DNT), Norges Bondelag, organisasjonen Kulturgardar i Gudbrandsdalen og Innovasjon Norge samarbeider i sommer om prosjektet Fra dal til fjell. Prosjektet har som mål å forene fjellturisme med gårdsopplevelser, og dermed å både gi turgåerne et rikere opplevelsestilbud og å stimulere lokal verdiskapning.

Beseggen og seterliv
I sommer kan du være med på fem ulike spesialturer som starter på fjellet og ender på en av de tradisjonsrike gårdene i Gudbrandsdalen. Turene kombinerer natur og kultur og er skreddersydd for forskjellige målgrupper. Småbarnsfamilier kan oppleve Besseggen og seterlivet, med stell av dyr og ysting. Voksne kan velge bondegårdsromantikk i Peer Gynts rike, ispedd rafting og tradisjonell rømmegrøt.

Reiseliv: Gårdstun i Gudbrandsdalen. Foto: DNT
Reiseliv: Gårdstun i Gudbrandsdalen.
Foto: Den Norske Turistforening (DNT)

Overnatting på middelalderloft
Det er gårdene Øygarden, Nordgard Aukrust, Brimi-sæter, Valbjør, Rudi Gard, Sygard Grytting og Nordre Ekre som er med på prosjektet. Flere av gårdene har bygninger fra 1700 tallet, noen har minner på gården helt fra vikingetid. Fjellturistene vil blant annet kunne få overnatte på middelalderloft.

Reiseliv: Den Norske Turistforening (DNT), Norges Bondelag, organisasjonen Kulturgardar i Gudbrandsdalen og Innovasjon Norge samarbeider i sommer om turismeprosjektet Fra dal til fjell.


21.06.06