Historisk arkiv

Styrker bosettingen i distriktene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bygdeutvikling: Landbruks og matdepartementet har i dag bevilget 800 000 kroner til Vest-Telemarkrådet, Sel, Norddal og Leka kommuner. - Midlene skal brukes til å få fram gode bosettingstiltak i regioner som sliter med å opprettholde bosettingen, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Styrker bosettingen i distriktene

Bygdeutvikling: Landbruks og matdepartementet (LMD) har i dag bevilget 800 000 kroner til Vest-Telemarkrådet, Sel, Norddal og Leka kommuner. - Midlene skal brukes til å få fram gode bosettingstiltak i regioner som sliter med å opprettholde bosettingen, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Nytenking
Ved utvelgelsen av prosjekter er det blant annet lagt vekt på at det skal være et klart behov for å styrke bosettingen i det aktuelle området, at det tenkes nytt og at prosjektet også kan ha interesse for andre kommuner eller regioner. Det er også lagt vekt på at tilskuddene blir gitt med en viss geografisk spredning, at prosjektene har et nøkternt budsjett og god styring.

Det er valgt ut fire prosjekter som får tilskudd i høst:

  • Sel kommune - kr. 100.000,-
  • Vest-Telemarkrådet - kr. 300.000,-
  • Norddal kommune - kr. 100.000,-
  • Leka kommune - kr. 300.000,-

Livskraftig og allsidig
- For at folk skal bo og trives i bygde-Norge, må vi ha et livskraftig og allsidig næringsliv med interessante og lønnsomme arbeidsplasser. Det gjelder innen både landbruket og andre næringer, sier Riis-Johansen.

Bygdeutvikling: Landbruks og matdepartementet har i dag bevilget
800 000 kroner for å styrke bosettingen i distriktene.