Historisk arkiv

Vurderer bruksrett i Statsalmenning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statsallmenning: Landbruks- og matdepartementet ønsker å sette ned en arbeidsgruppe som skal vurdere rammene for bruksrett i statsallmenning.

Vurderer bruksrett i Statsalmenning

Statsallmenning: Landbruks- og matdepartementet (LMD) ønsker å sette ned en arbeidsgruppe som skal vurdere rammene for bruksrett i statsallmenning.

Arbeidet vil inkludere fjellovens bestemmelse om at bruksrettene skal kunne utnyttes i samsvar med rasjonell bruk og etter ”tida og tilhøva”. Norges Fjellstyresamband, Norges Bondelag, Norges Bonde- og småbrukarlag, Statskog SF og Statens landbruksforvaltning er invitert til å være med i arbeidsgruppen, som skal være ferdig med sitt arbeid innen 1. november 2006.

Utfordringer og behov
Arbeidsgruppen skal se nærmere på hvilke utfordringer og behov landbruket i allmenningsbygdene står overfor, og hvordan bruksrettene kan utøves for å møte disse utfordringene. Det skal vurderes om det eventuelt er grunnlag for å endre praksis i bruksrettsforvaltningen for å legge til rette for bruk som i dag må ansees som rasjonell og i tråd med ”tida og tilhøva” i allmenningsbygdene.


12.06.06