Historisk arkiv

Flommen på Østlandet - konsekvenser for jordbruksarealer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Gårdbrukere i de mest berørte fylkene har begynt å melde fra om skader. Ut fra de rapporter som er mottatt så langt, går det fram at det er store landbruksarealer som er rammet av flommen.

Landbruk: Gårdbrukere i de mest berørte fylkene har begynt å melde fra om skader. Ut fra de rapporter som er mottatt så langt, går det fram at det er store landbruksarealer som er rammet av flommen.

Kartlegger skadene
Bondelaget, Bonde- og Småbrukarlaget, representanter fra landbruksforvaltningen i kommunene og fylkesmannens landbruksavdelinger i Vestfold og Buskerud har i dag  hatt et felles møte for å få oversikt over skadene på avlingene som følge av flom og nedbør  i de to fylkene.

Konklusjonene på møtet er at det viktigste nå er å få til en mest mulig fullstendig oversikt over skadene som har oppstått i landbruket. Det ble enighet om å starte kartlegging og registrering av skadene. 

Denne registreringen er kun  for å få oversikt over skadesituasjonen i landbruket, og  kommer altså ikke i stedet for ordinære søknadsprosedyrer om avlingsskade og naturskade.