Historisk arkiv

­Ikke glem landbruket i OL-søknaden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: ­Et profilert landbruk er en styrke for Tromsø i arbeidet med å få arrangere vinter-OL, mener landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. Han sa dette i sin tale på konferansen ”Landbruk i et nordområdeperspektiv” i Tromsø i dag.

Landbruk: ­Et profilert landbruk er en styrke for Tromsø i arbeidet med å få arrangere vinter-OL, mener landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. Han Han sa dette i sin tale på konferansen ”Landbruk i et nordområdeperspektiv” i Tromsø i dag.

- Jeg mener det er viktig at dere i søknaden satser på det unike i regionen. Da må landbruket som produsent av matspesialiteter, kulturlandskap og levende bygder inkluderes. Det gjelder både i søknaden og i enda større grad om dere får arrangementet hit til byen i 2018, sa Riis-Johansen. Han viste til hvordan Lillehammer trakk fram både matspesialiteter, kulturliv og reiseliv før 1994.

- Det er viktig å vise hvorfor OL bør nettopp hit ti Tromsø, sa landbruks- og matministeren.

Både i OL-sammenheng spesielt og i reiselivssammenheng generelt, ser han gode muligheter for landbruket i nordområdene.

­- Vi snakker om totalt 10.000 årsverk i jordbruk, skogbruk, reindrift og landbruksbasert næringsmiddelindustri i Nord-Norge. Det viser at denne sektoren er av avgjørende betydning for Nord-Norge. Dette er i hovedsak stedegen produksjon. Det vil si at det er næringsaktivitet som er lokal og blir værende i bygda, sa landbruks- og matministeren.

Han trakk fram strategien for næringsutvikling ”Ta landet i bruk” som har til formål å skape lønnsom næringsaktivitet med utgangspunkt i landbrukseiendommene.

- Strategien tar utgangspunkt i de unike kvalitetene norsk landbruk representerer. Slik er det også her i nord. La det være helt klart: Jeg vil legge til rette for at det blir deres fortrinn framover, sa Terje Riis-Johansen.