Historisk arkiv

Jordbruk: Mindre grønnsaksavlinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Generelt er det langt mindre grønnsaker tilgjengelig nå enn normalt for årstiden. Avlinger er skylt vekk, og andre råtner på jordet. Den høye fuktigheten gjør det dessuten vanskelig å ta opp det som står klart.

Jordbruk: Generelt er det langt mindre grønnsaker tilgjengelig nå enn normalt for årstiden. Avlinger er skylt vekk, og andre råtner på jordet. Den høye fuktigheten gjør det dessuten vanskelig å ta opp det som står klart. Holdbarheten forringes for flere sorter. Det vokser ujevnt, og noe må høstes tidligere enn normalt, noe som fører til mindre vekster.

Markedsituasjonen denne uken
Bladgrønnsakene er generelt sårbare for store nedbørsmengder, og kvaliteten er veldig variabel for de ulike salatene som dyrkes ute. Mye blomkål er ødelagt av regnværet, og det er vanskelig å oppdrive tilstrekkelige mengder. Det samme gjelder brokkoli. Det er derimot bra etterspørsel i markedet etter både agurk og tomat, og det er et balansert marked. Kinakål er også rammet av regnværet. Store avlinger ødelagt, og markedet er preget av underskudd. Det er imidlertid rikelig tilgang på både rødløk og kepaløk i bunt. Den norske sommerkålen er det også god tilgang på, og foreløpig er markedet i balanse. Poteter er det nå bra tilgang på, selv om det har vært visse vansker med å ta opp potetene på grunn av nedbør og våte jorder. Kvaliteten på det som er i butikkene er meget bra.

Jordbruk: Generelt er det langt mindre grønnsaker tilgjengelig nå enn normalt for årstiden