Historisk arkiv

Landbruk: 3,5 millioner ekstra til Vestre Vansjø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis- Johansen vil bruke 3,5 millioner friske midler over tre år for å redusere utslippene fra landbruket rundt Vestre Vansjø utenfor Moss.

Landbruk: Landbruks- og matminister Terje Riis- Johansen vil bruke 3,5 millioner friske midler over tre år for å redusere utslippene fra landbruket rundt Vestre Vansjø utenfor Moss

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen har i dag hatt møte med representanter for de rød-grønne ordførerkandidatene i kommunene rundt Vansjø. Riis-Johansen er bekymret for de store problemene i Vestre Vansjø og er villig til å bevilge ekstra midler til et 3-årig prosjekt for å få gjennomført nødvendige tiltak. Midlene gis som økonomisk kompensasjon til bønder som prøver ut og gjennomfører nye tiltak for å redusere fosforutslippet.  I 2008 kan midlene også nyttes til å gi inntil 15 prosent ekstra tilskudd til fangdammer. Dette kommer i tillegg til det 70 prosent tilskuddet som ligger i dagens regelverk, slik at bygging av fangdammer med utslipp i Vestre Vansjø i 2008 kan utløse inntil 85 prosent tilskudd.

Prosjektpotten er 3,5 millioner kroner, fordelt på 1,5 mill. i 2008 og 1 million for hver av de to neste årene. Disse midlene kommer i tillegg til midler som bevilges over Det regionale miljøprogrammet og midler fra ordningen Spesielle miljøtiltak i jordbruket.