Historisk arkiv

Landbruk: Åpen seter for publikum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Flere steder i landet arrangeres det åpen seter for publikum og flere støler har opplegg for turister. 8. juli kan publikum oppleve seterkultur og landbruket på Romsdalssetra i Nord-Østerdalen. Åpen seterdag er også en kick-off for satsingen på det nye nettstedet www.seterlandet.com

Landbruk: Flere steder i landet arrangeres det åpen seter for publikum og flere støler har opplegg for turister. 8. juli kan publikum oppleve seterkultur og landbruket på Romsdalssetra i Nord-Østerdalen. Åpen seterdag er også en kick-off for satsingen på det nye nettstedet www.seterlandet.com 

Programmet på Romsdalssetra byr blant annet på tradisjonsmat, gjeterhundoppvisning, kinning, møte med seterdyra, aktiviteter for barn og konsert med Odd Nordstoga.   

Dette eksempelet dreier seg om Bondelagene og bygdekvinnelagene i Folldal og Alvdal som sammen med budeiene Gun Kjølhaug og Hilde Tuvan inviterer på Romsdalssetra til åpen seterdag i fjellheimen. Forhåndssalget av 4000 billetter er i gang.  

Åpen seterdag er også en kick-off for satsingen på det nye nettstedet www.seterlandet.com, som er et ledd i å sette seterlivet i Nord-Østerdalen og Røros-traktene på kartet. Nettstedet skal markedsføre seterkulturen og landbruket i Nord-Østerdalen i sin fulle bredde.  

  • Vi gleder oss kolossalt, sier bondelagslederne Arne Johan Bergebakken og Tore Müller, som sammen med budeiene Gun og Hilde har vært de mest sentrale i planleggingen.
  • Arrangementet er alternativ til de tradisjonelle Åpen Gård-arrangementene i regi bondelagene, men blir noe større med den satsingen vi nå har gjort, sier kvartetten. 

Bjarne Undheim, leder i Norges Bondelag åpner arrangementet kl. 12.00. 

Kontaktperson for Åpen seterdag:
Ole Sylte Heggset
Prosjektleder JEG VIL
Storsteigen vg skole, 2560 Alvdal
Tlf 62 48 91 33/90 92 92 30
e-post: ole.sylte.heggset@alvdal.kommune.no