Historisk arkiv

Landbruk: Musikkopplevelser på norske gårder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: I sommer er det mange festivaler, konserter og andre kulturarrangementer rundt om i Norge. Norske gårder er ypperlige som arena for slike arrangementer. Noe er nytt av året, mens andre arrangeres år etter år.

Landbruk: I sommer er det mange festivaler, konserter og andre kulturarrangementer rundt om i Norge. Norske gårder er ypperlige som arena for slike arrangementer. Noe er nytt av året, mens andre arrangeres år etter år. 

- Det er flott at vi kan benytte våre gårder, setermiljøer, fiskeanlegg og andre steder som egentlig ikke er bygget som kulturscener, til nettopp å danne en spesiell og attraktiv ramme om kulturarrangementene, sier styreleder Tove Raastad Breien i Norsk Bygdeturisme og Gardsmat (NBG). 

Noen eksempler på hva som foregår:

Risør Bluegrass Festival på gården til Hest i Villmark utenfor Risør arrangeres årlig. Festivalen er denne gangen 12. - 14. juli og trekker dyktige musikere og entusiastisk publikum fra alle kanter av landet. En av musikerne som kommer er Knut Hem. Han kommer med sin dobro som han ellers spiller i bandet til Øystein Sunde. I tillegg er Knut Hem en anerkjent trommeslager.

Dansekvelder i Kalvåg. På Knutholmen i Kalvåg, Bremanger, er det dansekvelder stort sett hvert helg hele sommeren - både fredager og lørdager. 

Gardmillom - Arrangeres på kulturgarder i Gudbrandsdalen - 20. - 29. juli. Dette tradisjonsrike arrangementet har et omfattende program på de 11 gårdene som er med.

Låvende saker” på Rudi Gard i Gudbrandsdalen har et meget omfattende program hele sommeren med artister og kunstnere som Hellbillies, Odd Nordstoga, Vidar Johnsen og Mari Maurstad. Rudi Gard inngår også i Gardmillom-programmet.

Operaweekend i Bygstad, Sunnfjord arrangeres i år 3. - 5. august. Det er fjerde året på rad for dette arrangementet, og totalt er det lagt ut 300 billetter for salg. Til konsertene fredag og lørdag på Åmot Gard er det også matservering inkludert i billetten. 

- Dette er bare noe få eksempler på hva som foregår på gårder, tun, bryggekanter og andre steder i sommer, sier Ole Jonny Trangsrud som er daglig leder i Norsk Bygdeturisme og Gardsmat.  

Landbruk: Les mer om disse og en del av de øvrige arrangementene på www.nbg-nett.no. På dette nettstedet finner dere også overnatting, serveringssteder, aktiviteter, gardsbutikker og våre nye reiseruter med digitale kart og GPS-informasjon.