Historisk arkiv

Landbruk: Ny næringsstrategi i Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Fylkesmannen i Finnmark har utarbeidet en ny næringsstrategi for landbruket. Den legger vekt på tiltak som videreutvikler og skaper ny næringsvirksomhet i landbruket.

Landbruk: Fylkesmannen i Finnmark har utarbeidet en ny næringsstrategi for landbruket. Den legger vekt på tiltak som videreutvikler og skaper ny næringsvirksomhet i landbruket. Landbruks- og matdepartementets strategi "Ta landet i bruk" er lagt til grunn for strategien i Finnmark. 

Bosetting og sysselsetting
”Regional næringsstrategi for Finnmark” inneholder strategier og tiltak innen næringsutvikling i landbruket i Finnmark for 2007. Planen gir en oversikt over tiltak Fylkesmannen ser behov for å gjennomføre det kommende året, for å møte utfordringene landbruket i fylket står overfor, og for å opprettholde og utvikle bosetting og sysselsetting i tilknytning til landbruk og bygder i Finnmark. Gjennomføringen av tiltakene vil være avhengig av hvilke menneskelige og økonomiske ressurser som totalt sett er til rådighet.

Ny lønnsom virksomhet
I arbeidet med planen understreker Fylkesmannen at det har det vært viktig å få fram tiltak som videreutvikler og skaper ny lønnsom næringsvirksomhet ved å ta i bruk mangfoldet av landbrukets menneskelige og materielle ressurser i fylket. Planen gir en oversikt over tiltak som søkes gjennomført av aktører i fagmiljøet i fylket. De fleste tiltakene i planen forutsetter samarbeid og samfinansiering mellom flere aktører. Fylkesmannen viser også til at det er svært viktig å videreutvikle samarbeidet med andre primærnæringer, reiselivsnæringen og det øvrige nærings- ogsamfunnsliv i fylket.

Landbruk: Fylkesmannen i Finnmark har utarbeidet en ny næringsstrategi for landbruket.