Historisk arkiv

Landbruk: Riis-Johansen til Nordisk Ministerråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks og matminister Terje Riis-Johansen skal delta på ministermøtet for fiskeri, jord, skogbruk og mat i Bjørneborg i Finland den 28.6. Opprettelsen av et nordisk genresurssenter, NordGen, bioenergi og ministerrådet fremtidige kjerneoppgaver, er blant hovedtemaene.

Landbruk: Landbruks og matminister Terje Riis-Johansen skal delta på ministermøtet for fiskeri, jord, skogbruk og mat i Bjørneborg i Finland den 28.6. Opprettelsen av et nordisk genresurssenter, NordGen, bioenergi og ministerrådet fremtidige kjerneoppgaver,  er blant hovedtemaene.  

Etter planen skal det opprettes et interimsstyre som skal forberede etableringen av NordGen fra 1.1 2008. NordGen skal bli et senter for samarbeid om genetiske resursene innen planter, husdyr og skogfrø.  

Det skal også deles ut en nordisk anerkjennelse for arbeidet med bioenergi i Norden. En bedømmelsekomite har innstilt Erik Eid Hohle fra Brandbu til prisen for hans innsats med Energigården. 

Ministrene er opptatt av å i større grad tilpasse Rådets fremtidige arbeidsoppgaver til aktuelle politiske temaer. Ny strategiplan for 2009-2012 blir diskutert.    

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen legger opp til politiske samtaler med sine nordiske kolleger i Finland, Sverige og Island.