Historisk arkiv

Mat: Stadig mer gardsmat langs veien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Veiskiltet med den brune hanen dukker opp på stadig flere steder langs norske veier. Skiltet viser vei til overnattings- og serveringssteder, aktiviteter og gardsbutikker i bygde-Norge.

Mat: Veiskiltet med den brune hanen dukker opp på stadig flere steder langs norske veier. Hanesymbolet har betegnelsen ”Gardsmat og bygdeturisme” og inngår altså i den nye skiltnormalen. Skiltet viser vei til overnattings- og serveringssteder, aktiviteter og gardsbutikker i bygde-Norge.

Kvalitetsprodukter
Norsk Bygdeturisme og Gardsmat (NBG) forvalter kvalitetsmerket Gardsmathanen. Det er også denne bransjeorganisasjonen som godkjenner bedrifter som får tillatelse til å bruke veiskiltet med hanesymbolet. Hittil har 94 bedrifter som driver med gardsmat og bygdeturisme tatt veiskiltet i bruk. - Det har vært en jevn strøm av søknader den siste tiden, sier daglig leder i NBG Ole Jonny Trangsrud. - Alle sjekkes og vurderes nøye før godkjenning blir gitt. Når nå stadig flere skilter med den brune hanen kommer opp og blir mer kjent blant trafikantene, regner vi med at enda flere virksomheter vil søke om å få bruke skiltsymbolet, sier Trangsrud.

Mat: Veiskiltet med den brune hanen dukker opp på stadig flere steder langs norske veier. Hittil har 94 bedrifter tatt skiltet i bruk