Historisk arkiv

Mat: Web-side om retten til mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: FNs organisasjon for mat og landbruk, FAO, lanserer nå en interaktiv hjemmeside om retten til mat. Hjemmesiden er et hjelpemiddel i arbeidet for alle menneskers rett til mat

Mat: FNs organisasjon for mat og landbruk, FAO, lanserer nå  en interaktiv hjemmeside om retten til mat. Hjemmesiden er et hjelpemiddel i arbeidet for alle menneskers rett til mat

Økt bevissthet om retten til mat
En ny hjemmeside hos FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) gir tilgang til metoder og verktøy for økt kunnskap om retten till mat på nasjonalt og internasjonalt plan. Hjemmesiden er rettet mot beslutningstakere, jurister, det sivile samfunn, FNpersonell, akademikere og almennheten. Hjemmesiden inneholder øvingsmateriale, et kurs over internett samt et virtuelt bibliotek med instruksjonsbøker, handlingsprogrammer, case-studier og publikasjoner. Her fins også informasjon om de frivillige, ikke-bindende retningslinjer som er formulert for retten til adekvat mat på nasjonalt nivå. Retningslinjene som ble signert av FAOs Råd i 2004 gir praktiske råd om hvordan man kan utrydde sult gjennom å behandle retten til mat som en menneskerett. 

Riktig mat – en menneskerett
Retten til mat innebærer at alle mennesker skal ha regelmessig tilgang til tilstrekkelig, næringsriktig og kulturelt akseptert mat – mat som gir forutsetninger for et sunt og aktivt liv. Det handler om å bli mett på et verdig vis, snarere enn retten til næringsmidler. 

Om FAO
FAO er FNs mat- og jordbruksorganisasjon. FAO bidrar med kunnskap og kunnskapsformidling om jordbruk, skogs- og fiskespørsmål innenfor rammen av en bærekraftig utvikling. FAOs hovedoppgave er å sikre tilgangen til mat for at mennesker verden over skal få leve et friskt og aktivt liv. 

Mat: FNs organisasjon for mat og landbruk, FAO, lanserer nå  en interaktiv hjemmeside om retten til mat.