Historisk arkiv

"Sporskifte" - en reise i norsk mat og reiseliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Under vignetten "Sporskifte" setter landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete seg på toget sammen for å markere at maten skal bli en enda viktigere del av norsk reiselivssatsing framover. Olav Thon, Innovasjon Norge og andre aktører innen mat og reiseliv deltar på turen.

Næringsutvikling: 21. august 2007 setter landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete seg på toget sammen for å markere at maten skal bli en enda viktigere del av norsk reiselivssatsing framover. Spennende deltakere er med på turen, blant andre Olav Thon, Innovasjon Norge og andre aktører innen mat og reiseliv.

Turen går med tog fra Oslo til Gol, deretter med buss til Hemsedal. Temaet for turen blir utviklingen av norsk reiseliv, næringsliv og matproduksjon, med eksempler fra områdene vi reiser gjennom. Hallingdal er et godt eksempel på at det blir en stadig tettere kobling mellom mat og reiseliv i Norge, og målet er at denne kombinasjonen skal bli et enda mer attraktivt trekkplaster i tiden som kommer.

Programmet er slik:

Sporskifte – 21.8.2007

Tog Oslo-Hønefoss 08.11-9.36  

Innlegg ved:

  • Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen
  • Samferdselsminister Liv Signe Navarsete
  • Politisk rådgiver Annelene Svingen, Nærings- og handelsdepartementet
  • Bente Bratland Holm, Norway Convention Bureau
  • Olav Thon. Thon Hotels

Tog Hønefoss-Gol, 9.36-10.59

Riis-Johansen, Navarsete og Svingen tar imot 20 matvareprodusenter fra Hallingdal på perrongen. Det serveres lokale smaksprøver og underholdning for samtlige 400 togpassasjerer.

Deretter orientering om nasjonal og regional reiselivssatsing ved

  • Per Arne Tuftin, Innovasjon Norge, om Innovasjon Norges reiselivssatsing
  • Eldgrim Springgard, Hallingkost
  • Gunn Eliassen, reiselivssjef i Hallingdal.

Matstrategi
Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen vil presentere en helhetlig matstrategi der verdiskapning for matprodusenter kobles mot forbrukerens ønske om trygg kvalitetsmat og et mangfold av produkter å velge blant.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete ønsker å sette fokus på tog og turistveier. Nærings- og handelsdepartementet jobber med en nasjonal reiselivsstrategi, der det vil bli fokus på utfordringer og muligheter, og på hvordan samarbeid kan bidra til utvikling og bærekraftig vekst i næringene. Regjeringen har økt satsingen på reiseliv fra 100 til 200 millioner kroner.  

På Gol sier samferdselsministeren takk for følget. Resten av reisefølget tar buss til Hemsedal der Riis-Johansen skal ut på ørretsafari hos Norske Opplevelser AS. Etter safarien går turen videre til Trettestølan i Ål der landbruks- og matministeren arrangerer åpent møte - etter omvisning og at statsråden demonstrerer at han kan å melke.  

1630-1800        Åpent folkemøte med landbruks- og matministeren.
Møteledere: Astrid Aas, landbruksdirektør hos fylkesmannen i Buskerud, og Knut Arne Gurigard, leder i Regionrådet for Hallingdal
Utstilling av geiteprodukter v/Trine Lilleslåtten                                    

Pressekontakter:
Gunnar Syverud, tlf:  909 54 713
Astraea Antal, tlf: 93 43 19 30