Historisk arkiv

Landbruk: Brekk og Hanssen Inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen besøker tirsdag 8. september Inga Berit Lein på Lein Vestre Gård, som tilbyr dagtilbud for demente.

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen besøker tirsdag 8. september Inga Berit Lein på Lein Vestre Gård. Gården som har hovedproduksjon innen melk, kjøtt og korn tilbyr dagtilbud for demente gjennom Inn på Tunet.

Sted: Lein Vestre gård, Volhaugveien 342, 7650 Verdal i Nord-Trøndelag
Tid:   Tirsdag 8. september, kl 09.30–10.30

Pressekontakt for for Lars Peder Brekk:
Politisk rådgiver Hildegunn Gjengedal, mobil nr. 905 18 379.

Program for besøket:

  • Velkommen ved landbruksdirektør Kirsten Indgjerd Værdal fra Fylkesmannen i Nord-Trøndelag
  • Omvisning på gården og møte med brukere av dagtilbudet. Orientering om dagtilbud for demente, og om erfaringer med Inn på Tunet ved bonde og Inn på Tunet-tilbyder Inga Berit Lein. 
  • Om Nord-Trøndelags prosjekt ”Grønne helse- og velferdtjenester” og IPT i et folkehelseperspektiv ved fylkeslege Marit Dypdal Kverkild. 
  • Om regjeringens satsing på Inn på Tunet ved landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 
  • Oppsummering ved Kirsten I. Værdal

Om Lein Vestre gård
Inga Berit Lein, som er kjent fra TVprogrammet Jakten på kjærligheten og Svein Jarle Bjørnås driver Lein Vestre gård, med hovedproduksjon innen melk, kjøtt og korn. Gården har også en del smådyr. Gården har siden 2005 hatt tilbud innen Gården Som Pedagogisk Ressurs. I august 2007 begynte Arken (dagtilbud for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Verdal) å besøke gården jevnlig. I 2008 inngikk gården samarbeid med Verdal bo- og helsetun, og fikk i 2008 10 dagsbesøk av demente. Lein Vestre er i dag en Inn på Tunet-gård med dagtilbud for demente.

Inn på tunet
- Inn på tunet gir mestring og læring gjennom meningsfylte aktiviteter og opplevelser, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. - Mange har opplevd personlig vekst, trivsel, fått framtidstro, knyttet nære og gode bånd til gården, dyrene og ikke minst til vertskapet på en Inn på tunet-gård.

- Med Inn på tunet-løftet har vi som hovedmål å skape kvalitetssikrede tjenester, med utgangspunkt i gårdens menneskelige og materielle ressurser. Det er derfor satt av 5 millioner kroner per år over 3 år i jordbruksavtalen, sier lLars Peder Brekk.

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen besøker tirsdag 8. september Inga Berit Lein på Lein Vestre Gård, som tilbyr dagtilbud for demente.