Historisk arkiv

Landbruk: Brekk Inn på tunet på Rustadstuen Gård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Tirsdag 11. august besøker landbruks- og matminister Lars Peder Brekk Rustadstuen Gård på Løten. Tema for besøket er Inn på tunet, Levende Læring og Grønn trapp.

Landbruk: Tirsdag 11. august besøker landbruks- og matminister Lars Peder Brekk Rustadstuen Gård på Løten. Tema for besøket er Inn på tunet, Levende Læring og Grønn Trapp.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøker 11. august Mattisrud tilhørende Rustadstuen Gård på Løten for omvisning og orienteringer. Tema for besøket er Inn på tunet, Levende Læring og Grønn trapp. Rustadstuen Gård vant den nasjonale bygdeutviklingsprisen 2008 for sine satsinger på grønne tjenester i landbruket.

Tid: Tirsdag 11 august kl. 17:30-19.00
Sted: På Mattisrud tilhørende Rustadstuen, 2340 Løten

Veibeskrivelse: Mattisrud ligger ca 10 km fra Løiten Brenneri i retning Budor. Fra Elverum: Følg riksvei 25, ta til høyre ved Ebru, følg veien mot Budor, ta av i T-kryss, fortsett 2 km på almenningsveg, deretter betalingsbom. Ta av 30 meter etter bommen til Mattisrud (skiltet) langs Budorvegen.

Program:

  • Om virksomheten i Rustadstuen og Mattisrud  - ved eierne Ingrid Lekve og Jon Karlsen
  • Om erfaringer med regionalt Inn på tunet-prosjekt - ved landbrukssjef Stein Enger, landbrukskontoret for Hamar, Løten og Stange
  • Inn på Tunet - slik gjør vi det i Hedmark -  ved Margrete Nøkleby, fylkesmannen landbruksavdeling i Hedmark
  • Om NAV-tibudet Grønn trapp - ved Karlsen, Fyleksmannens landbruksavdeling i Hedmark og Løkås, Statskog
  • Samtaler med pressen
  • Enkel bevertning

Pressen er velkommen til å delta under hele besøket.

Pressekontakt for landbruks- og matministeren:
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik, mob.: 48 14 04 77. 

Levende læring, Inn på tunet og Grønn Trapp
På småbruket Rustadstuen er det utover sauehold og grasdyrking etablert flere prosjekter: Mosstova foredling og salg av lammekjøtt, Levende læring, Inn på tunet, Grønn trapp og Mattisrud, et tidligere småbrukermuseum som nå skal benyttes til Grønn trapp. 

Levende læring er et forpliktende og strukturert samarbeid mellom skole og småbruk, - et undervisningsopplegg som gir elevene alternative læringsarenaer og arbeidsmåter for å nå målene i læreplanen. Inn på tunet er et tilbud som gis til barn og unge etter vedtak i forhold til lov om barnevern eller lov om sosiale tjenester. Grønn Trapp er et rehabiliteringsprosjekt med meningsfulle arbeidsoppgaver i frisk natur.

Landbruk: Tirsdag 11. august besøker landbruks- og matminister Lars Peder Brekk Mattisrud tilhørende Rustadstuen Gård på Løten. Tema for besøket er Inn på tunet, Levende Læring og Grønn Trapp.