Historisk arkiv

Et økologisk utstillingsvindu

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

- Økologisk drift er krevende og erfaringene viser at det er de beste fagfolka, de beste agronomene som får det til. Kongsgården kan være et utstillingsvindu for landbruket som viser en urban befolkning matproduksjon i praksis, sier lanbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han åpnet i dag Nasjonal økokonferanse 2010.

Videre i talen sa Brekk; - Økologisk matproduksjon og forbruk er et satsningsområde for den rødgrønne regjeringen. Målet om at 15 prosent av matproduksjonen og forbruket skal være økologisk i 2020 er et ambisiøst mål, men det er også et konkret mål. Dette er kanskje det mest konkrete målet vi har i landbrukspolitikken, og det er jeg glad for.

Økt matmangfold
Når vi er så konkret er det fordi målet om 15 prosent  er et viktig mål for flere områder i landbruks- og matpolitikken. Gjennom 15 prosent målet vil vi bidra til økt matmangfold gjennom å utvikle markeder for nye kvaliteter. Samtidig vil vi sikre at etterspørselen av økologiske produkter som kan produseres i Norge, dekkes av Norsk produksjon og ikke erstattes av import.

Nasjonal økokonferanse
7. og 8. september 2010
Gjestestuene v/ Norsk Folkemuseum på Bygdøy, Oslo

Kontaktperson for landbruks- og matministeren:
Seniorrådgiver Ståle Norang, 414 38 011.