Historisk arkiv

Den nasjonale økokonferansen er i gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Den nasjonale økologiske konferansen fikk en pang-åpning på Norsk Folkemuseum i Oslo i går. Tusenvis av mennesker var møtt fram i strålende høstvær. Den økologiske dagen på Folkemuseet ble arrangert i tilknytning til den store nasjonale konferansen som starter tirsdag 7. september.

- Det er all grunn til å glede seg til fortsettelsen, sa Ane Hansdatter Kismul, politisk rådgiver for statsråd Lars Peder Brekk, da hun så alle menneskene rundt Bondens Marked og andre aktiviteter på området.

Den økologiske dagen på Folkemuseet arrangeres i tilknytning til den store nasjonale konferansen som starter opp tirsdag 7. og avsluttes onsdag 8. september. Det er Landbruks- og matdepartementet og Statens landbruksforvaltning som står bak, og landbruks- og matminister Brekk sier at målet er å ta del i andres erfaringer som inspirasjonsgrunnlag til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge.

     Politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul
Politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul.
Foto: Torbjørn Tandberg

Konferansen har en rekke profilerte foredragsholdere fra inn- og utland. Gjennom deres erfaringer vil satsingen på økologisk matproduksjon bli belyst i ulike sammenhenger, som f.eks. i forhold til matsikkerhet, klima, utviklingsarbeid og ernæring. 

15 prosent i 2020
Alle arrangementene har som mål å bidra med inspirasjon til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge. Foruten å være en spydspiss i miljørettingen av landbruksproduksjonen, skal økologisk produksjon og forbruk også bidra til å utvikle nye markedsnisjer. Regjeringens mål er at 15 prosent av matproduksjonen og forbruket skal være økologisk i 2020.

Økodager på Norsk Folkemuseum
Den økologiske dagen på Folkemuseet ble arrangert i tilknytning til den store nasjonale konferansen som starter tirsdag 7. september. Foto: Statens Landbruksforvaltning.