Historisk arkiv

Økodager i september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Søndag 5. september braker det løs på Bygdøy i Oslo – flere arrangementer står på programmet for å inspirere alle som kan bidra til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge.

Søndag braker det løs på Bygdøy i Oslo - flere arrangementer står på programmet for å inspirere alle som kan bidra til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge. Det begynner med familiedag på Norsk Folkemuseum på Bygdøy søndag 5. september. Mandag byr på minimesse og inspirasjonssamling for produsenter og markedsaktører, og temadag om økologisk melkeproduksjon. Så avrundes det med Nasjonal økokonferanse tirsdag og onsdag.

Landbruks- og matdepartementet og Statens landbruksforvaltning arrangerer Nasjonal økokonferanse 2010, 7. og 8. september. - Et viktig mål for konferansen er å ta del i andres erfaringer som inspirasjonsgrunnlag til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er opptatt av å sikre oppslutningen om satsingen, og inviterer til en nasjonal konferanse på Norsk Folke-museum ved Bygdøy Kongsgård 7. og 8. september med økolgisk matproduksjon og forbruk som tema. Konferansen arrangeres av landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Statens landbruksforvaltning og det faglige utvalget "Møtearena for økologisk produksjon og forbruk".

Konferansen har en rekke profilerte foredragsholdere fra inn- og utland. Gjennom deres erfaringer vil satsingen på økologisk matproduksjon bli belyst i ulike sammenhenger, som f.eks. i forhold til matsikkerhet, klima, utviklingsarbeid og ernæring.        

   

 

Ku i blomstereng
Søndag braker det løs på Bygdøy i Oslo - flere arrangementer står på programmet for å inspirere alle som kan bidra til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge.
Foto: Tore Wuttudal, Samfoto

15 prosent i 2020
Alle arrangementene har som mål å bidra med inspirasjon til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge. Foruten å være en spydspiss i miljørettingen av landbruksproduksjonen, skal økologisk produksjon og forbruk også bidra til å utvikle nye markedsnisjer. Regjeringens mål er at 15 prosent av matproduksjonen og forbruket skal være økologisk i 2020.

Forsidebilde: Frittgående høner i gresset. Foto: Kai Myhre