Historisk arkiv

Fjellmatkonferanse på Geilo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Norsk Fjellmatsenter og Fjellregionsamarbeidet arrangerer en nasjonal konferanse med tema Norsk Fjellmat 7-8. februar. Konferansen er rettet mot både matproduksjon og reiseliv i fjellområdene

Norsk Fjellmatsenter og Fjellregionsamarbeidet arrangerer en nasjonal konferanse med tema Norsk Fjellmat 7-8. februar. Konferansen er rettet mot både matproduksjon og reiseliv i fjellområdene.

Fjellmatkonferansen som arrangeres på Geilo 7-8. februar 2011 skal samle aktører som ser potensialet i den norske fjellmaten. Målgruppen er både produsenter av lokalmat i fjellområdene, representanter fra reiselivet, matmiljøene, forskning og forvaltning, og politiske aktører. Formålet med konferansen er å sette nasjonalt fokus på fjellmaten og verdiskapingspotensialet i norsk fjellmat.

Stiftelsen Norsk Fjellmatsenter har som formål å styrke Norge som fjellmatprodusent og å være et nasjonalt kompetanse- og ressurssenter for fjellmat og fjellmatopplevelser.

Fjellregionsamarbeidet er et regionalpolitisk samarbeidsnettverk for kommuner, regionråd og fylkeskommuner i Sør-Norge, hvor fjellområdene er en viktig del av ressursgrunnlaget og forutsetning for næringstilpasning, kultur og livsvilkår.

Konferansen arrangeres av Norsk Fjellmatsenter og Fjellregionsamarbeidet, i samarbeid med Regionrådet for Hallingdal, Fylkesmannen i Buskerud, Innovasjon Norge Buskerud og Vestfold, Buskerud fylkeskommune, Buskerud bondelag, Buskerud bonde- og småbrukarlag og Norsk Landbruksrådgivning Østafjells.

Fjellmatkonferanse på Geilo.
Fjellmatkonferanse på Geilo. Foto: Helena Karlsson, Folio.