Historisk arkiv

Inspirasjon og nordnorsk suksess i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Både utstillere og produsenter på studietur som var på landbruks- og matmessa Grüne Woche i Berlin i januar ser på deltakelsen som en god start på et tettere nordnorsk samarbeid innen lokal mat og reiseliv.

Både utstillere og produsenter på studietur som var på landbruks- og matmessa Grüne Woche i Berlin i januar ser på deltakelsen som en god start på et tettere nordnorsk samarbeid innen lokal mat og reiseliv.

Deltakerne fikk innblikk i andre lands tilbud og fikk inspirasjon og ideer til å utvikle egne produkter og produktspekter videre. Dessuten - og ikke minst viktig: De fikk god anledning til bli kjent og drive erfaringsutveksling på kryss av fylkesgrenser og legge grunnlag for videre samarbeid både innen det enkelte fylke og i hele landsdelen.

    
Isskulptur laget av kjøkkensjef Johnny Trasti på Sorrisniva

Isskulptur laget av kjøkkensjef Johnny Trasti på Sorrisniva (Foto: John Riise.)

Landbruk, mat og reiseliv
Den norske deltakelsen på Grüne Woche i Berlin er et viktig bidrag i å teste og utvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter. Den norske standen tjener også som en næringspolitisk møteplass på høyt nivå. Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 400.000 besøkende, ca 1600 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen med blant annet Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere. 

 
Noen av utstillerne på Grüne Woche var Verdde med reinsdyrprodukter fra Kvænangen og Tine Meieriet på Storsteinnes med ulike ostetyper

Noen av utstillerne på Grüne Woche var Verdde med reinsdyrprodukter fra Kvænangen og Tine Meieriet på Storsteinnes med ulike ostetyper. (Foto: LofotenMat)

Liv Margrete Hanssen serverer Lyngenreker

Liv Margrete Hanssen serverer Lyngenreker (Foto: John Riise)

Arktisk mat på Grüne Woche 2012 - Reinkjøtt

Arktisk mat på Grüne Woche 2012 - Reinkjøtt(Foto: John Riise)

 
Jack Robert Møller fra Lyngenreker

Jack Robert Møller fra Lyngenreker (Foto: John Riise.)

 

Alle foto av fotograf John Riise kan brukes fritt, fotograf krediteres.