Historisk arkiv

Oppstart for Det Norske Måltid på Vianvang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det norske måltid 2012 er nå under produksjon. 24.-25. september er de fem matlagene Nordpå, Midti, Vestpå, Sørpå og Østpå samlet for TV-opptak på Arne Brimis Vianvang.

Det Norske Måltid logo

Det norske måltid 2012 er nå under produksjon. 24.-25. september er de fem matlagene Nordpå, Midti, Vestpå, Sørpå og Østpå samlet for TV-opptak på Arne Brimis Vianvang. Alle matlagene og programlederne er i disse dager samlet i Jotunheimen for oppstart av opptakene til Det Norske Måltid 2012. Finalen går i Stavanger kulturhus i januar neste år. I finalen kåres det vinnere i flere kategorier, både produkter og matlag. Målet med prosjektet er å synliggjøre lokale og regionale råvarer for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. 

Økonomisk støtte til Det Norske Måltid 2012
Landbruks- og matdepartementet har støttet prosjektet økonomisk gjennom flere år, også i 2012. Målet er å samle hele det kulinariske Norge årlig rundt en TV-sendt offensiv for norsk mat og matkultur.

Landbruks- og matdepartementet mener at prosjektet Det norske måltid 2012 kan bidra til å formidle det mangfoldet som finnes innen det norske kjøkken både på råvare- og på kokkesiden. Programmet har et stort potensial for å nå brede målgrupper i beste sendetid.

- Matmangfoldet og kvaliteten på de norske råvarene er med å understreke at Norge er blitt matlandet i Norden. Vi har også så mange kokker som holder verdensklasse at jeg mener Norge langt på vei må regnes som en viktig matnasjon, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.