Historisk arkiv

Ny ekspertgruppe for kornproduksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har idag hatt møte med en nyoppnevnt ekspertgruppe for kornproduksjon. Ekspertgruppen skal levere sine anbefalinger på hvordan øke norsk kornproduksjon 1. februar neste år.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum har idag hatt første møte med en nyoppnevnt ekspertgruppe for økt kornproduksjon. Han har bedt ti spesialister på kornproduksjon om råd for hvordan øke norsk kornproduksjon. Ekspertgruppa skal levere sine anbefalinger 1. februar neste år.

I møtet kom landbruks- og matminister Vedum med klare forventninger til ekspertutvalget.

-Skal vi nå produksjonsmålsettingen i landbruks- og matmeldingen, er det helt nødvendig å øke kornproduksjonen i Norge. Dette er et langsiktig arbeid, men det er viktig å komme raskt i gang. Idag har jeg hatt interessante meningsutvekslinger med ekspertutvalget, og jeg har store forventninger til gruppens arbeid, sier Slagsvold Vedum.

  • Les mer om ekspertgruppens sammensetning og mandat 
  •  

    Matproduksjonen må øke i takt med befolkningsveksten

    - Økt produksjon av korn må ligge i bunnen for å nå målet om å øke matproduksjonen med 20 prosent de neste 20 årene, sier Vedum.

    Regjeringen har gjennom landbruks- og matmeldingen slått fast at Norge skal øke produksjonen av mat fra landbruket i takt med at befolkningen øker. Vedum gjør det klart at dette målet ikke lar seg oppfylle uten at Norge øker sin egen kornproduksjon. Forskningsdirektør Nils Vagstad i Bioforsk har fått i oppdrag å lede ekspertgruppa. Bioforsk skal også fungere som sekretariat.

    - Det blir viktig for denne gruppa å komme med innspill på hvordan vi kan drive en mer agronomisk riktig korndyrking, bedre bondens produksjonsteknikk, sier Vedum. Han ser det som naturlig at både forskning, kunnskapsformidling, sortsutvikling og hvordan ta i bruk ny kunnskap.

    Trygve Slagsvold Vedum og ekspertgruppe for kornproduksjon

    Trygve Slagsvold Vedum og ekspertgruppe for kornproduksjon (Landbruks- og matdepartementet)