Historisk arkiv

Internasjonal konferanse om konsekvensutredninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet skal være vert for en stor internasjonal konferanse i regi av International Association for Impact Assessment (IAIA). Konferansen skal holdes i Stavanger 23. 26. mai 2006. Dette er en årlig fagkonferanse som anses å være den største og viktigste innen temaet miljøkonsekvensutredninger og miljøanalyser. Det er første gang konferansen arrangeres i Norden.

Internasjonal konferanse om konsekvensutredninger - IAIA'06

Logo IAIA06Miljøverndepartementet skal være vert for en stor internasjonal konferanse i regi av International Association for Impact Assessment (IAIA). Konferansen skal holdes i Stavanger 23. 26. mai 2006. Dette er en årlig fagkonferanse som anses å være den største og viktigste innen temaet miljøkonsekvensutredninger og miljøanalyser. Det er første gang konferansen arrangeres i Norden.

Tittelen på konferansen er: Power, Poverty and Sustainability – The role of impact assessment.

Hovedtalere under åpningen er miljøvernminister Helen Bjørnøy, konsernsjef Helge Lund, Statoil og sjefsforsker Robert T. Watson, World Bank, USA.

Det er ventet mellom 600-700 deltakere fra nærmere 100 land. Målgrupper er sentrale og lokale myndigheter, næringsliv, undervisning og forskning, konsulenter, nasjonale og internasjonale organisasjoner, men konferansen er åpen for alle interesserte. Gjennom UD-finansierte reisestøtteordninger ventes et betydelig antall deltakere fra utviklingslandene.

Les mer om konferansen IAIA'06s nettsider.