Historisk arkiv

Næringslivet forsker mer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Næringslivet forsket for nesten 20 milliarder kroner i 2011. Men selv om innsatsen øker, må norske bedrifter bli enda flinkere til å utvikle og utnytte kunnskap.

Næringslivet forsket for nesten 20 milliarder kroner i 2011. Men selv om innsatsen øker, må norske bedrifter bli enda flinkere til å utvikle og utnytte kunnskap. Følg dagens konferanse om forskning i næringslivet direkte på nett-TV her.

Under dagens konferanse Forskning i næringslivet diskuterer næringslivstopper forskning med blant andre statsminister Jens Stoltenberg, næringsminister Trond Giske og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Næringslivet utførte forskning og utvikling for 19,7 milliarder kroner i 2011. Dette var en vekst på nesten 7 prosent fra året i forveien.

Målet må imidlertid være å bli enda bedre. Norske bedrifter opererer i en verden preget av finansuro og tøff konkurranse. For å takle disse utfordringene er det viktig at næringslivet i større grad klarer å utvikle og utnytte kunnskap.  

- Kunnskap og innovasjon gjør at vi kan tilby varer og tjenester som få andre produserer. Da er vi konkurransedyktige også med høye lønninger, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Myndighetene ønsker å stimulere til mer forskning i næringslivet. Virkemidlene inkluderer gode rammebetingelser, tilgang til høyt kvalifiserte forskere, samt ordninger for støtte og tilskudd.

Klikk på bilde for å åpne video

Streamingen starter kl. 09.45.