Historisk arkiv

Riis-Johansen tar imot den amerikanske energiministeren Steven Chu

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Den amerikanske energiministeren og tidligere nobelprisvinner i fysikk Steven Chu kommer Norge i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris til president Barack Obama. Foruten å delta på Nobel-arrangementet i følget til President Obama, skal Chu ha et faglig opplegg over to dager.

Den amerikanske energiministeren og tidligere nobelprisvinner i fysikk Steven Chu kommer Norge i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris til president Barack Obama. Chu ble invitert til å komme til Norge av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen da de to møttes tidligere i høst. Foruten å delta på Nobel-arrangementet i følget til President Obama, skal Chu ha et faglig opplegg over to dager.

Torsdag 10. desember
Steven Chu deltar på det offisielle Nobel-arrangementet i følget til president Obama.

Fredag 11. desember
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og den amerikanske energiministeren Steven Chu begynner dagen med et bilateralt møte, før de to møter representanter for norsk næringsliv. På ettermiddagen deltar de to på et fagseminar med norske forskere hos Norges Forskningsråd. På kvelden er det duket for Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum.

Lørdag 12. desember
Terje Riis-Johansen og Steven Chu drar til Vestlandet for å besøke prosjekter innenfor CO2-håndtering og vannkraft. De to ankommer Saurdal i Rogaland fylke på morgen. Saurdal er et vannkraftverk i Ulla-Førrevassdragene i Suldal kommune. De vil de bli vist rundt på kraftverket, som blant annet er Norges største pumpekraftverk. På vei til Saurdal kjører Chu og Riis-Johansen over Blåsjø i helikopter. Deretter skal de besøke Kvilldal, Norges største kraftverk.

Klokken 13.30 ankommer Chu og Riis-Johansen Mongstad i Hordaland fylke. Der vil de vil få en gjennomgang av og en omvisning på teknologisenter Mongstad (TCM). Besøket er åpent for forhåndspåmeldt presse. Påmelding skjer til info@oed.dep.no innen torsdag kl. 14.00.

Pressekontakt for statsråd Riis-Johansen er kommunikasjonsrådgiver Unni Claussen, tlf. 91 51 73 57.

Terje Riis-Johansen sier dette om besøket:
-Norge er verdensledende innenfor karbonfangst og –lagring og miljøvennlig vannkraftproduksjon. Min ambisjon er at norsk teknologi kan bidra positivt i de globale klimaløsningene. Jeg er derfor veldig glad for å få besøk av den amerikanske energiministeren og ønsker å vise fram noe av det Norge bidrar med på klima og energifronten. Det er spesielt nyttig at Chu kommer mens klimaforhandlingene i København pågår.

Les mer om Steven Chu

Stephen Chu (til venstre) under en pressekonferanse med den britiske energiministeren Ed Miliband (i midten) og Terje Riis-Johansen (til høyre) under CSLF i London i oktober 2009. Foto: UC/OED

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bilde: Steven Chu (til venstre) under en pressekonferanse med den britiske energiministeren Ed Miliband og Terje Riis-Johansen (til høyre) under CSLF i London i oktober 2009. Foto: UC/OED