Historisk arkiv

Møtte norsk næringsliv i Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte i dag representanter for norsk næringsliv i Kina. Formålet med møtet var dialog om næringslivets muligheter og utfordringer i Kina.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte i dag representanter for norsk næringsliv i Kina. Formålet med møtet var dialog om næringslivets muligheter og utfordringer i Kina. 

- Det er nyttig for meg å få innspill om norsk næringslivs arbeidsbetingelser i Kina. Jeg mener det er viktig at vi fornyer og viderefører det brede samarbeidet mellom Norge og Kina, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Statsråden fikk en kort presentasjon fra Intsok og Norwegian Business Association, Shanghai (NBA), og fra noen enkeltbedrifter. Det er rundt 150 norske bedrifter som har etablert virksomhet i Kina, i tillegg er det en del mindre virksomheter.

 
 
Olje- og energiminister Ola Borten Moe i samtale med Vidar Andersen fra NBF (til høyre) og Geir Henning Sviggum fra NBA (til venstre) (foto: JE / OED).
 

Borten Moe deltar på den internasjonale karbonfangst-konferansen "Carbon Sequestration Leadership Forum" (CSLF) i Beijing onsdag og torsdag denne uken. Borten Moe er invitert av kinesiske og amerikanske fagministre som er felles vertskap for konferansen.
 
CSLF er en internasjonal fagkonferanse hvor Norge deltar som et av 24 medlemsland. Temaet for møtet er ”Collaborating for a Decade of Research, Demonstration and Deployment on CCS”. Det er ikke planlagt noen norsk-kinesiske møter i forbindelse med besøket. 

Spørsmål om karbonfangst og -lagring er et viktig tema for regjeringen, som det legges stor vekt på å følge opp internasjonalt. CSLF er en arena for å videreutvikle det internasjonale samarbeidet på alle nivåer om disse spørsmålene. Møtet i Beijing er det fjerde ministermøtet. Forrige ministermøte fant sted i London i 2009, der Norge var vertskap sammen med Storbritannia.