Historisk arkiv

Ola Borten Moe deltar på CSLF konferansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe deltar på den internasjonale karbonfangst-konferansen Carbon Sequestration Leadership Forum (CSLF) i Beijing onsdag og torsdag denne uken.

- Verden trenger mer energi for å løfte flere ut av fattigdom. Samtidig er det vår felles utfordring å sørge for at verdens økende energibruk er bærekraftig. Vi som er her i dag har påtatt oss et lederansvar for å følge opp dette ved å videreutvikle arbeidet med karbonfangst og –lagring. Jeg vil takke kineserne for at de er vertskap for denne viktige konferansen, og for deres mange konstruktive bidrag i diskusjonene, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Borten Moe er invitert av kinesiske og amerikanske fagministere som er felles vertskap for konferansen. Dette er en internasjonal fagkonferanse hvor Norge deltar som et av 24 medlemsland. Temaet for møtet er ”Collaborating for a Decade of Reserach, Demonstration, and Deployment on CCS”. Det er ikke planlagt noen norsk-kinesiske møter i forbindelse med besøket.

Spørsmål om karbonfangst og –lagring er et viktig tema for regjeringen, som det legges stor vekt på å følge opp internasjonalt. CSLF er en arena for å videreutvikle det internasjonale samarbeidet på alle nivåer om disse spørsmålene. Møtet i Beijing er det fjerde ministermøtet. Forrige ministermøte fant sted i London i 2009, der Norge og Storbritannia var vertskap.

Norge har et godt faglig samarbeid med Kina innen energi, olje og gass, og denne konferansen vil bidra til at dialogen om karbonfangst og –lagring styrkes.