Historisk arkiv

Ser på byggingen av Goliat i Korea

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statssekretær Per Rune Henriksen har i dag besøkt Hyundai Heavy Industries verft i Ulsan. Der fikk han se byggingen av den flytende produksjonsenheten (FPSO'en) som skal til Goliat-feltet i Barentshavet.

Statssekretær Per Rune Henriksen har i dag besøkt Hyundai Heavy Industries verft i Ulsan. Der fikk han se byggingen av den flytende produksjonsenheten (FPSO'en) som skal til Goliat-feltet i Barentshavet. Eni Norge  er operatør for Goliat-feltet som blir den første oljeutbyggingen i Barentshavet. Produksjonsstart er planlagt i fjerde kvartal 2013.

- Goliat er et komplekst prosjekt som har stor betydning for petroleumsvirksomheten i Barentshavet. Det er spennende å følge utviklingen i prosjektet, og svært gledelig å se at norsk leverandørindustri hevder seg så godt i konkurransen om oppdrag for verftet, sier statssekretær Per Rune Henriksen.

Per Rune Henriksen har med seg en næringslivsdelegasjon bestående av rundt 40 deltakere. INTSOK arrangerer turen. I morgen, 10 mai, drar delegasjonen videre til Geoje for å besøke verftene Samsung Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering(DSME). 

Statssekretæren har også hatt møte med det nasjonale oljeselskapet i Korea, KNOC (Korean National Oil Corporation), under sitt besøk. KNOC er representertpå norsk sokkel gjennom sitt eierskap i Dana Petroleum.

Statssekretær Per Rune Henriksen får omvisning på Hyundai-verftet i Korea. I bakgrunnen ser vi Goliat-plattformen som begynner å ta form. (Foto: Martine Sørlie/OED)